Jeg er ikke den store burgerspiser, men disse burgerboller med gluten og masser af smør...
De er F-A-N-T-A-S-T-I-S-K-E !
14 stk.
5 dl lunkent vand
25 g gær
900 g hvedemel
75 g sukker
15 g havsalt
75 g blødt smør
sesamfrø
Rør 25 g gær ud i 5 dl lunkent vand.
Tilsæt 900 g hvedemel, 75 g sukker og 15 g havsalt. Ælt sammen.
Ælt 75 g blødt smør ind i dejen. Ælt i ca. 8 minutter (evt. på røremaskine).
Stil til hævning med et klæde over i 1 time.
Drys med mel og vend dejen ud på bordet. Del dejen i to dele og rul hver del til en pølse. Del hver pølse op i 7 lige store dele, så du får 14 burgerboller i alt. Vej evt. hele dejen og dividér med 14, så du ved, hvad hver enkel bolle skal veje. Så bliver bagningen mere jævn.
Dyp bollerne i sesamfrø og sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Maks. 7 boller pr. plade, da de fylder ret meget.
Stil til hævning med et klæde over i 30 minutter.
Efter de 30 minutters hævning trykker du en bageplade ned ovenpå bollerne, så de får den rigtige flade form og størrelse. Lad dem derefter hæve i yderligere 1 time.
Bages ved 220 grader C i 12-14 minutter. Afkøl på bagerist
Ingen kommentarer:
Send en kommentar